Diptico

Díptico verhaalt over de rol van een tangodanseres als eenzame kunstenares. Zij heeft groot succes in internationale tangosalons. Maar waar is de spirit, waar is de artistieke drive? Wint de kunst of wint het succes? Gabriela Zuarez zet in deze productie l’art pour l’art tegenover artistiek genoemde massaproductie en stelt daarbij vragen als: wanneer verloochent een kunstenaar zichzelf? Wat is origineel en wat is een kopie? Díptico handelt over de vervlakking van de podiumkunsten en identiteitsverlies bij kunstenaars. Kunstenaars die worstelen met hun liefde voor creëren en het verraad van ethische en esthetische waarden.
Díptico is een mix van pure, klassieke tango en moderne, contemporaine dans met een overtuigende dosis vurige Latijns-Amerikaanse passie. Díptico is een intense dansbeleving. De hele zaal, inclusief tribune, is het speelveld van de dansers. Publiek speelt stilzwijgend een rol: van stille getuige tot oordelend panellid, van achteloze voorbijganger tot criticus.

Concept Gabriela Zuarez Visuele ontwerp/ kostums Micaela Tettamanti Gedanst door Anabel Eckerling, Gabriela Zuarez, Judit Koncz en Manuela Rivero-Gomez Muziek door Argentijnse componisten A. Troilo Orkest, Di Sarli Orkest en Sassone Orkest) nieuwe orkest El Arranque, Luis Borda en Osvaldo Pugliesi. 'Díptico' wordt door Gemeente Amersfoort en KFHein fonds ondersteunt

Contact